Ik ben Rinske Wessels en heb Samen Ruimte Maken opgericht om als zelfstandig ondernemer multi-stakeholder processen in het ruimtelijk domein te begeleiden. Mijn ervaring in het begeleiden van projecten voor diverse organisaties in combinatie met mijn opleiding aan de TUDelft als architect en bouwtechnoloog met een aantekening duurzaamheid, bieden een goede basis om samen de stedelijke ruimte duurzaam te maken.

Ik wil ruimte maken samen met bewoners, stakeholders, professionals en overheden. Publieke ruimte waar we elkaar ontmoeten en begroeten. Semi-publieke ruimten waar we kennis, diensten en goederen uitwisselen. Semi-private ruimten waar we in geborgenheid kunnen (op)groeien en bloeien. Niet alleen de mens, maar ook de natuur vraagt om ruimte. Ze spreekt dan niet onze taal, maar het is duidelijk dat we bewuster samen met haar moeten leven. Vanuit een integraal sociaal-ecologisch perspectief wil ik veranderingen in de stedelijke ruimte faciliteren, van idee naar realisatie.

Ik zet graag mijn ontwerp- en organisatievaardigheden in voor het vormgeven van de processen die nodig zijn om van idee naar uitvoering te komen. Ik vind het van groot belang om iedereen actief te betrekken bij het proces, want een betrokken persoon voelt zich meer eigenaar van het proces en resultaat. Ieder van ons is in staat zijn/haar ideale situatie in te beelden. Ik wil ruimte creƫren zodat deze input wordt gedeeld, zichtbaar wordt gemaakt en wordt uitgewisseld. Ik wil pionieren hoe we samen (burger, ambtenaar, ontwikkelaar of iedere andere ruimtelijke stakeholder) het gesprek kunnen voeren over het duurzaam en sociaal inclusief vormgeven van onze stad.